12 Şubat 2012 Pazar


MADRİD KAFASI J

Bilmem nesi meşhur bi yer. Neresi orası onu da bilmiyorum. 2. Sefer gidilişinde bana nasip oldu gitmek. İçin-dışı hoş güzel bir mekan, içeriside bi hayli kalabalık. Girişi klasik İspanyol barları misali, ilerisinda bir kaç masa ve aile salonumuz üst katta ;) 
Bilmeyenler için kısa bir bilgi girelim burada; Madrid’de hemen hemen her köşe başında bu tarz barlara rastlayabilirsiniz. Burada insanlar oturmamak için direniyorlar resmen J Boş zamanlarında bu barlarda buluşuyorlar, ayak-üstü içkilerini içip kurutulmuş domuz yiyorlar ( ıyyyy dediğinizi duyar gibiyim ) 



  J Bazı duyumlarıma göre çok lezzetliymiş lakin bi ara bi cips gördüm, oldukça ilginç bir yapıya sahip idi. Meğersem domuzun yağlarından yapılıyormuş, böğğğ :/ Neyse konumuza geri dönelim, işte iş çıkışı, yemek sonrası vs. İnsanlar buralarda toplanıp laklak yapıyorlar.


Bizim gittiğimiz yer ise daha bir restaurantımsı idi. Ben ve Nazlı mekan’a gittiğimizde Burak-Kenan-Caner üçlüsü çoktan yemeklerini yemişler, sangrialarının son yudumlarını alıyorlardı. Bizde içme kısmında onalra eşlik ettik. Sohbet muhabbet derken hesabı istedik, kalkıcaz. Hesap geldi ve Nazlı ödemeye kalktı. Çocuklar “Ne yedin de neyi ödüyorsun sen?” edasında Nazlı kızımıza çıkışırken, Nazlı bir hışımla elini cüzdanına attı ve parayı hesabın orta yerine, şak! “Alın işte 5€ sadece” Nasıl ya? Nazlı? Bi dakka, naptın şimdi sen? –Naptım abi? Hesap 40 € ortada 2 tane 20’lik var, Nazlı da 5€ vercek. Lakin süper zekam benim 20€’yu aldı yerine bi güzel 2 tane 10’luk koyuverdi...


Seviyorum bu kızı  :)


DİPNOT:  Sangria buranın özel içkilerindenmiş...

Tipik bir sangria tarifi aşağıdaki gibidir:
1 şişe kırmızı şarap 2 kaşık bal ya da şeker (tercihen az miktarda suda çözülmüş olarak) Dilimlenmiş yarım portakal Dilimlenmiş yarım elma Dilimlenmiş bir limon Yarım çay bardağı rom veya votka Bir su bardağı gazoz 1 dilim tarçın çubuğu Buz
Şarap büyük bir kaseye boşaltılır. Bal veya şeker eklenir ve karıştırılır. Dilimlenmiş meyveler ve rom veya votka ve tarçın çubuğu eklenir ve karıştırılır. Soğuyana kadar buzdolabına konulur. Servis edilmeden önce gazoz ve buz eklenir. Sangrianın tadının güzel olması içerdiği şarabın tadına ve meyvelerin sangriaya tadını iyice vermesine bağlıdır. Bunun için meyvelerin küçük parçalar halinde dilimlenmesi ve servis edilmeden önce sangriayı dolapta bir süre bekletmek önemlidir.
Sangria, İspanya ve Portekiz kökenli bir içki olarak bilinmekte ve bu ülkeler ile Latin Amerika'da yaygın olarak tüketilmektedir. Daha az kabul gören bir düşünceye göre ise ilk olarak Britanya kolonisi olduğu dönemlerde Antil adalarında içilmeye başlanmıştır ve şimdi bizler içmeye devam etmekteyiz :)) 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder